Вхід | Реєстрація

У НАТО більше нема обмежень для розміщення військ у Східній Європі

У НАТО більше нема обмежень для розміщення військ у Східній Європі

Після нападу Росії на Україну НАТО більше не пов'язаний з минулими зобов'язаннями утримуватися від розгортання своїх сил у Східній Європі.

Про це заявив заступник генерального секретаря Альянсу Мірча Джоане, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, своїм вторгненням в Україну Москва "позбавила будь-якого змісту" Основоположного акту НАТО-Росія і припинила діалог з Альянсом.

Відповідно до договору 1997 року, покликаного перезавантажити відносини між Росією та Альянсом, обидві сторони погодилися працювати над "запобіганням будь-якому потенційно загрозливого нарощування звичайних озброєнь у узгоджених регіонах Європи, включаючи Центральну та Східну Європу".

"Вони ухвалили рішення, у якому взяли на себе зобов'язання не нападати на сусідів, що вони роблять, і проводити регулярні консультації з НАТО, чого вони не роблять. Тому я думаю, що насправді цей установчий акт фактично не діє через Росію", - сказав під час виступу у Вільнюсі Джоане.

Читайте: До столиці Фінляндії Гельсінкі прибули чотири кораблі НАТО після масштабних навчань

За його словами, Росія фактично відійшла від умов угоди 1997 року.

"Тепер ми не маємо обмежень, щоб мати міцні позиції на східному фланзі і гарантувати, що кожен квадратний дюйм території НАТО захищений Статтею 5 та нашими союзниками", - додав заступник генсека НАТО.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2022, 11:27 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації