Вхід | Реєстрація

Окупанти знищили або пошкодили 94 спортивних об’єкти. Завдано близько $130 млн збитків

Окупанти знищили або пошкодили 94 спортивних об’єкти. Завдано близько $130 млн збитків

Росія вже зруйнувала та/або пошкодила 94 об’єкти спортивної інфраструктури, завдавши близько $130 млн збитків. Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Російські війська продовжують методично знищувати спортивну інфраструктуру. Здається, вони не можуть пробачити нам не тільки асфальт у селах, але й сучасні спорткомплекси у Волновасі, в Лимані, на Харківщині», – написав Міністр.

Окупанти «звільнили» українців від 63 спортивних комплексів, 9 басейнів, 3 льодових арен, 17 стадіонів, велокомплексу в Лимані. 

«Найбільше об'єктів (30) знищено на Донбасі, який Президент Володимир Зеленський визначив пріоритетним для розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень», – йдеться в дописі.

Зокрема, зруйновано стадіон у Волновасі, стадіон «Металіст» на Харківщині, унікальний велотрек в Лимані, льодовий палац у Сєвєродонецьку, який був одним з найбільших в України. Мішенню для ворожих снарядів стали басейн «Нептун» у Маріуполі, Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» у Кремінній, спорткомплекс «Авангард» у Києві, Олімпійський навчально-спортивний центр у Чернігові, десятки інших об’єктів.

В рамках ініціативи Президента України UNITED 24 Мінмолодьспорту відкриває спецрахунок в НБУ для збору благодійних внесків. За словами Вадима Гутцайта, він запрацює протягом декількох днів. Усі кошти будуть направлені на відновлення спортивних споруд, закладів, установ, організацій сфери фізичної культури і спорту та на розвиток спортивної інфраструктури.

«Віримо в перемогу і підтримуємо ЗСУ. Ми обов’язково все відбудуємо, зробимо ще кращим, ніж було. Бо ми українці, ми на своїй землі, ми створюємо, а не нищимо», — наголосив Міністр.


Автор: Міністерство молоді та спорту України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 червня 2022, 16:23 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації