Вхід | Реєстрація

У Полтавському районі затримали «чорного лісоруба»

У Полтавському районі затримали «чорного лісоруба»

На Полтавщині слідчі обласного управління поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, припинили незаконну порубку деревини в Полтавському районі. Фігуранту повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід - тримання під вартою. 

Інформацію про факт незаконної порубки деревини на території Полтавського району слідчі Слідчого управління обласної поліції отримали від поліцейського офіцера Коломацької громади. У процесі проведення оперативно-розшукових та слідчих дій, слідчі та оперативники карного розшуку поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, припинили протиправну діяльність 53-річного чоловіка, причетного до незаконної порубки деревини.

Під час обшуків слідчі вилучили речові докази, які підтверджують протиправну діяльність чоловіка. Крім того, встановлено, що до вчинення правопорушення фігурант також залучав місцевого 20-річного чоловіка та 16-річного юнака.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

– За попередніми оцінками фахівців, 53-річний правопорушник заподіяв державі збитків на суму близько 770 тисяч гривень. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні п’яти кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) і частиною 2 статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 107 360 грн.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо встановлення причетності до злочину інших осіб та притягнення їх до юридичної відповідальності.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2023, 16:18 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації