Вхід | Реєстрація

У Полтаві поліція затримала трьох «наркозакладчиків»

У Полтаві поліція затримала трьох «наркозакладчиків»

Для маскування незаконної діяльності троє мешканців Кременчука розробили маршрут транспортування мастер-кладів з великою кількістю розфасованих доз та схему продажу наркозакладок у Полтаві. Для підтримання зв’язку з клієнтами фігуранти використовували СМС-інформування. Повідомлення з адресою закладки та координатами надходило замовнику тільки після підтвердженої оплати. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини, Євген Рогачов. 

Діяльність злочинної групи, яка організувала «наркотрафік», припинили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління обласної поліції спільно з Управлінням карного розшуку, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення та працівників Кінологічного центру зі службовою собакою. 

Під час санкціонованих обшуків, проведених за адресами проживання фігурантів, слідчі вилучили розфасовані наркотики, вже підготовлені до збуту закладки, пакувальний матеріал, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. Вилучене спрямували на  судово-експертне дослідження.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини, зазначив:

– Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні наркозлочинів та використанні грошей, здобутих від незаконної діяльності. Усім спільникам вже обрані запобіжні заходи – тримання під вартою. Тривають слідчі дії та оперативні заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до наркоторгівлі.

Слідчим управлінням, за процесуального керівництва прокуратури, здійснюється досудове розслідування за частиною  2 статті 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб) та  частиною 2 статті 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження їх незаконного обігу, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Довідково. Санкція частини 2 статті 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна, а частини 2 статті 306 – від 8 до 15 років позбавлення волі.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2023, 10:57 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації