Вхід | Реєстрація

На Полтавщині упіймали «чорних лісорубів»

На Полтавщині упіймали «чорних лісорубів»

Слідчі обласного управління поліції Полтавщини та оперативники карного розшуку, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно осіб, які здійснювали незаконну порубку деревини в Полтавському районі. Обвинувальний акт стосовно фігурантів скеровано до суду.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

– Досудовим розслідуванням встановлено, що троє місцевих чоловіків  53-ох, 20-ти та 16-ти років, діючи у складі організованої групи, здійснили незаконну порубку деревини породи «дуб», «ясень», «акація біла» та «клен» у захисних лісових насадженнях на межі сіл Мале Ладижине та Старицьківка, Коломацької тергромади Полтавської області, що спричинило тяжкі наслідки. За попередніми оцінками фахівців, правопорушники заподіяли державі збитки на суму майже 900 тисяч гривень.

Трьом правопорушникам повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи. 

Наразі слідчі обласного управління поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, завершили досудове розслідування, яке здійснювалося за частиною 2 статті 27, частиною 3  статті 28 та частиною 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт стосовно фігурантів скеровано до суду. 

У разі визнання вини судом чоловікам загрожує від трьох до п’яти років обмеження волі або позбавленням волі на той самий строк.


Автор: Відділ комунікації поліції в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2023, 10:35 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації