Вхід | Реєстрація

У Раді пропонують обмежити патріотичну тематику в рекламі

У Раді пропонують обмежити патріотичну тематику в рекламі
Приклад маніпуляції патрітизмом у рекламі

У Верховній Раді пропонують обмежити використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі. Проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження використання патріотичної тематики при реєстрації торговельних марок та в рекламі» (№9128) опубліковано на сайті парламенту.

Законопроектом пропонується встановити, що не можуть одержати правову охорону та не можуть бути зареєстровані як торговельні марки позначення, що повністю чи частково відтворюють назви подій, пов’язаних зі здійсненням заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії.

Це й позначення, що відтворюють назви населених пунктів та місцевостей, постраждалих унаслідок російської збройної агресії, а також місць (населених пунктів чи їхніх частин), що є загальновизнаними символами стійкості та героїзму українського народу. Виключенням тут є випадки використання таких назв у адресах, а також реклама торговельних марок, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року.

Також йдеться про позначення, що містять згадування бойових дій та військових операцій; відтворюють найменування виробників, назв типів і видів озброєння, військової і спеціальної техніки; відтворюють назви родів військ, військових підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань (підрозділів); відтворюють привітання, які визначені законодавством як офіційні для ЗСУ та інших військових формувань.

Крім того, законопроектом пропонується заборонити розповсюджувати рекламу товарів, робіт і послуг з використанням таких назв, згадувань, найменувань та привітань.

Водночас ці обмеження не поширюються на рекламу кіно-, відео- та видавничої продукції, присвяченої висвітленню подій, пов’язаних зі здійсненням заходів з нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування російської збройної агресії.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2023, 17:53 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації