Вхід | Реєстрація

Про безкоштовне тимчасове житло для мігрантів та вакцинацію в Польщі

Про безкоштовне тимчасове житло для мігрантів та вакцинацію в Польщі

24 лютого минулого року розділило життя мільйонів українців на «до» та «після». Адже північний сусід цинічно, без попередження почав бомбити мирні українські міста на ввів свої війська на територію нашої держави. Мільйони співвітчизників, залишивши нажиті десятиліттями домівки, емігрували за кордон. За даними Організації Об’єднаних Націй, на сьогоднішній день Україну залишили близько 7,8 мільйона біженців. Найбільше мігрантів тимчасово оселилося в сусідній Польщі. Наразі в цій країні зареєстровано 1,5 мільйона мігрантів з України. Та наших співгромадян дружні поляки не залишили напризволяще. Відповідно до інформації, вказаної на онлайн-платформі «Спільно», житло в Польщі для українців видається на безоплатній основі.

Для українських переселенців на польському кордоні організовані так звані рецепційні пункти. У цих місцях біженцям надаються адреси щодо тимчасового житла. Такі «соціальні» місця для проживання знаходяться на території всіх воєводств. Крім того, на польських вокзалах, розташованих у обласних центрах, теж знаходяться інфоцентри з інформацією про безкоштовне житло. Місцева адміністрація у взаємодії з польськими благодійниками теж активно розселяють українських біженців.       

Інформаційна платформа «Спільно» є надійним джерелом, так як вона створена спеціально допомагати переселенця із України, котрі виїхали на тимчасове перебування до Польщі. Ініціатором запровадження «Спільно» виступає міжнародна організація ЮНІСЕФ, що діє під егідою ООН.

Як потурбуватися про здоров’я дитини за кордоном

Не дивлячись на те, що багато українських родин не мають зв’язків із своїми сімейними лікарями, для підростаючого покоління доступна вакцинація в Польщі, що допоможе вчасно отримати щеплення від небезпечних хвороб. Адже захистити дитячий організм можливо лише при дотриманні календаря профілактичних щеплень. Українські переселенці, які тимчасово перебувають на території Польщі, мають можливість долучитися до місцевої Програми профілактичних щеплень. Оскільки польське законодавство дозволяє дітям і молоді до 19 років отримувати безкоштовні щеплення. І Програма поширюється на українських біженців.

Польське Міністерство хорони здоров’я розробило вимоги до першочергової вакцинації від таких хвороб:

  • кору, паротиту, краснухи,
  • дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту,
  • гепатиту В,
  • COVID-19.

Детальніше про Календар щеплень, обов’язкові вакцини і способи їх отримання можна дізнатися з платформи «Спільно» за посиланням. https://spilnoinpl.org/article/kalendari-shcheplen-ukrainy-ta-polshchi.

Українські захисники обов’язково здолають загарбників та звільнять окуповані ними території. І тоді всі мігранти зможуть повернутися назад на Батьківщину. А поки що подяка полякам за допомогу і підтримку. Україна переможе!

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2023, 11:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації