Вхід | Реєстрація

Полтавську банду вимагачів взяли під варту

Полтавську банду вимагачів взяли під варту

Учасників злочинного угруповання, причетних до шахрайської оборудки та вимагання з погрозами фізичної розправи, суд узяв під варту без права внесення застави.

Нагадаємо, на початку червня слідчі поліції вручили підозри у вчиненні низки злочинів чотирьом фігурантам з кримінальним минулим на чолі зі «смотрящим» за містом Полтава. Про це повідомив начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Членів злочинного угруповання затримали працівники Слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками стратегічних розслідувань в Полтавській області, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення Головуправління поліції Полтавщини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники привласнили близько півмільйона гривень на шахрайській схемі з підставною особою, в яку втягнули місцевого підприємця. А потім висунули чоловіку вимогу щомісяця сплачувати їм 30 тисяч гривень.

Іншого потерпілого спільники на автомобілі вивезли до лісу, щоб силою змусити передати їм 75 тисяч гривень.

Євген Рогачов зазначив: 

«Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Окрім того, дії лідера злочинної групи додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 255-1 (Поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Усім чотирьом обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави. Тривають слідчі дії».


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2023, 14:36 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації