- Dikaia
17 квітня, 17:00
На тему: Обеденный стол: классификация, советы по выбору - welam16
12 квітня, 15:12
На тему: Инновационные технологии системы HURMA вместо десятков работников - Чудо Юдо
25 березня, 06:21
На тему: Галушко поміняв Тойоту, в Андрієнка зменшилася зарплата - lianass
24 березня, 17:07
На тему: Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в дії - lianass
24 березня, 17:04
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші?
Чим небезпечна сіль
Про це попереджають американські і німецькі учені. Дослідники з декількох наукових центрів США і Німеччини звернули увагу на те, що у завсідників ресторанів швидкого харчування відзначається “надвиробництво” клітин, що беруть участь в запальних процесах і аутоіммунних хворобах, коли імунітет “атакує” клітини і тканини власного організму.
Автори роботи запідозрили в цьому кухарську сіль. Керівник дослідження Девід Хефлер з Йельського університету пояснив, що вона “генетично” не була знайома людству, в раціоні наших предків її не було, проте сьогодні в їжі міститься багато солі. За його словами, це призводить до збільшення випадків гіпертонії і, не виключено, аутоіммунних розладів, повідомляє terrawoman.ua.
Це було перевірено в ході дослідів на мишах. Додавання солі в мишаче “меню” викликало у гризунів збільшення числа Th17- лімфоцитів – клітин, що беруть участь в розвитку аутоіммунних недуг. На додаток у мишей, що живилися солоною їжею, з часом розвивався експериментальний аутоіммунний енцефаломієліт – біологічна модель розсіяного склерозу людей.
Автори роботи пропонують не квапитися з однозначними виведеннями – на їх думку, ця закономірність потребує додаткового вивчення.