- Slavko
3 травня, 14:38
На тему: Третій Великдень - ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби
Фахівці розповіли, чим корисна картопля
Картоплю прийнято вважати одним із найбільш «шкідливих» гарнірів, проте вчені з Університету штату Пенсільванія розвіяли цей міф. За їхніми словами, цей продукт може приносити істотну користь організму.
Американські фахівці провели експеримент. Його учасників вони розділили на дві групи. Перша протягом місяця вживала в їжу гарнір з рафінованих зерен, у тому числі білий рис. А друга їла приготований на пару або запечену картоплю.
У кінці експерименту вчені виміряли у волонтерів ряд маркерів кардіометаболічного ризику, включаючи рівень глюкози в плазмі крові, сироватковий інсулін, артеріальний тиск і холестерин.
Як виявилося, представники другої групи, які вживали в їжу картоплю, продемонстрували кращі показники, ніж перша група.
Фахівці з Університету штату Пенсільванія при цьому підкреслили, що харчуватися картоплею на регулярній основі можуть тільки ті люди, у яких немає відповідних протипоказань за здоров’ям.