- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Рейтинг корисної молочної продукції
Лікар-дієтолог склала рейтинг корисних молочних продуктів. Найкориснішою, на її думку, «молочкою» є сир, багатий білком. Самим оптимальним для здоров’я є сир з п’ятивідсотковою жирністю, оскільки він містить достатню кількість кальцію в тій формі, у якій він може засвоюватися організмом.
— Сир — це найкращий з усіх молочних продуктів. Він містить велику кількість білка, у порівнянні з молоком та іншими кисломолочними напоями, а головне — у нього регулюється жирність, — зазначила експерт.
Далі в рейтингу йдуть молоко, ряжанка і біойогурт без добавок. За словами дієтолога, у всіх простих молочних продуктах міститься білок, вуглеводи, легкозасвоювані жири і кальцій. Але, на відміну від молока, у «кисломолочки» є ще одна перевага — мінімальний вміст лактози, так як в процесі заквашування її «з’їдають» корисні бактерії. Як відомо, у багатьох людей є непереносимість лактози.
Якщо хочеться урізноманітнити свій раціон, варто додати в кисломолочний продукт свіжі фрукти і ягоди, радить дієтолог.
Люди з непереносимістю лактози нездатні повністю перетравлювати лактозу в молоці. У результаті, у них з’являється діарея, гази і здуття живота після вживання молочних продуктів. Ознаки і симптоми непереносимості лактози зазвичай починаються від 30 хвилин до 2 годин після їжі або пиття продуктів, що містять лактозу.