- IgorSergeevich
10 грудня, 21:15
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Кому не можна їсти помідори
Помідори мають жовчогінну властивість, і тому їх не можна їсти людям, схильним до появи каміння в жовчному міхурі або нирках. Існують і інші протипоказання, — про це нагадала дієтолог.
Вона розповіла, що якщо в жовчному міхурі є камені, регулярне вживання помідорів може викликати їх збільшення, оскільки овочам притаманна жовчогінна властивість. При наявності сечокам’яної, жовчнокам’яної хвороби, гастриту від томатів краще відмовитися.
Також не можна їсти помідори, коли є захворювання підшлункової залози (панкреатит), подагра, частий метеоризм, печія. Запалення і підвищена температура, екзема, псоріаз, свербіж, захворювання суглобів і шкіри — усе це теж чинники, що роблять томати небажаними, доповнила дієтолог.
Людям, які не страждають вищепереліченими порушеннями, помідори можуть дати багато користі. Вони є джерелом великої кількості антиоксидантів, включаючи вітамін C, і важливих для міцної імунної системи мінералів (магнію, калію, фосфору, кальцію, цинку).
— Помідори корисні для профілактики серцево?судинних захворювань, варикозу, геморою, при анемії і зниженому тиску, — сказала дієтолог.