- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Види їжі, які «вбивають» щитовидку
Від захворювання щитовидної залози страждає велика кількість людей. Багато хто навіть не здогадуються про існуючу проблему, яку важливо виявити якомога раніше. Про це говорять дієтологи. Фахівці відзначають, що є ряд продуктів, які слід виключити з раціону або скоротити до мінімуму при захворюванні щитовидної залози чи схильності до патології.
Кава. Якщо в день вживати одну-дві чашки натуральної кави, то це не завдасть шкоди здоров’ю. Проте надмірне захоплення цим напоєм може негативно відбитися на щитовидці, так як у великих кількостях кави негативно впливає на діяльність надниркових залоз.
Цукор. Щоб запобігти розвитку аутоімунного захворювання щитовидки і поліпшити здоров’я не менш важливого органу — підшлункової залози, необхідно виключити з раціону цукор. Це дозволить підтримувати рівень гормонів у нормі.
Глютен. Через наявність білка під назвою гліадин глютен таїть велику загрозу для щитовидної залози, так як цей орган виробляє схожий елемент. Вживання хліба, макаронних виробів та інших продуктів, що містять глютен, викликає несприятливу реакцію організму і руйнує обидві речовини. Ефект цієї дії позначається не відразу, а через кілька років вживання глютену.
Смажені продукти. Така їжа завдає непоправної шкоди щитовидці. Смажена їжа негативно позначається на секреції гормонів цього органу.
Хрестоцвіті овочі. При захворюванні щитовидної залози не рекомендується часто вживати капусту, броколі, а також кольорову капусту, незважаючи на те, що ці овочі корисні для людського здоров’я.
Соя. При проблемах з щитовидкою її рекомендується їсти в помірних кількостях, і то, якщо соя не трансгенна.