Вхід | Реєстрація

Які напої не слід вживати при проблемах з травленням

Лікар-гастроентеролог Валентина Лупанова поділилася рекомендаціями про те, від яких напоїв найкраще утриматися людям із проблемами з травленням і шлунково-кишковим трактом. За її словами, особливо уважно в цьому випадку слід поставитися до алкоголю.

За словами фахівця, людям з хворобами шлунково-кишкового тракту спиртне протипоказано, незважаючи на поширену думку про те, що алкоголь у невеликих кількостях сприяє поліпшенню травлення.

— Напої з вмістом спирту мають виражений негативний вплив на роботу печінки і підшлункової залози. Тому невеликі дози спиртного допускаються вживати лише в період емісії захворювань шлунково-кишкового тракту, — говорить лікар.

Валентина Лупанова також додала, що при проблемах з травленням і шлунком слід уникати міцної кави, свіжих соків і навіть чаю. Найнебезпечніше вживати ці напої натщесерце, оскільки вони підвищують секрецію і можуть спровокувати хворобливі відчуття.

Для того, щоб нормалізувати роботу травної системи, підкреслює фахівчиня, слід дотримуватися дієти, яка обмежує кількість вживаної жирної і смаженої їжі.

 

Чому потрібно їсти гіркий шоколад

Гіркий шоколад — корисні солодощі, які потрібні в раціоні всім. Багато хто не знає про властивості цих ласощів. Такий шоколад люблять не всі, адже він відрізняється виразною гіркотою. Однак, доведено, що чим більший відсоток вмісту какао-бобів, тим вищі корисні властивості гіркого шоколаду.

Лікує серце. Регулярне вживання гіркого шоколаду бореться із серцево-судинними захворюваннями. Дослідження показують, що какао знижує ризик розвитку таких хвороб і позитивно впливає на серце й судини в цілому. Усе тому, що в какао містяться поліфеноли і багато антиоксидантів.

Запобігає інсульту. Вчені протягом десятиліть стежили за здоров’ям двох груп людей: ті, які регулярно вживали шоколад, і ті, хто від нього повністю відмовився. У тих, хто їв багато шоколаду, є й інші загальні звички, які вплинули на низьку ймовірність інсульту.

Допомагає при кашлі. Вчені виявили, що шоколад зменшує кашель іноді ефективніше, ніж звичайні ліки від застуди. Вони провели ряд досліджень і зрозуміли, що теобромін, що міститься в какао, знижує активність блукаючого нерва головного мозку, який і викликає кашель.

Змушує мозок працювати. Регулярне вживання якісного шоколаду покращує здатність аналізувати інформацію. Також він покращує абстрактне мислення і оперативну пам’ять.

9 серпня 2020 | Категорія: Ваше здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації