- IgorSergeevich
10 грудня, 21:15
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Жовчний міхур і печінку чистять кефіром
У період загострення захворювання печінки і жовчнокам’яної хвороби рекомендується кефірне голодування. Протягом тижня рекомендується випивати щодня 4-5 склянок слабкого (одноденного) або середнього (дводенного) кефіру. Поряд з кефіром, можна випивати 2-3 склянки слабогазованої мінеральної води. Вживати в цей час будь-які інші продукти (сухарі, каші, пудинги) не рекомендується. Кефір сприяє відновленню нормальної функції печінки, стабілізує відтік жовчі, може навіть виводити з організму невеликі за обсягом камені, що зібралися в жовчному міхурі і протоках, пише Наталія Костіна-Кассанеллі в книзі «Очищаємо судини, суглоби, печінку, кров. 1000 народних способів лікування».
Через тиждень, не перестаючи пити кефір і мінеральну воду, можна вводити в денний раціон сухарі, нездобне печиво, сухий бісквіт, круп’яні пудинги (особливо вівсяні та гречані). На обід рекомендується суп, приготований на слабкому овочевому або фруктовому бульйоні, молочний суп, відварна яловичина (обов’язково нежирна), відварна або запечена риба або птах. На вечерю можна вжити в їжу страву, приготовану із сирих або відварених овочів, в’язку кашу (з крупи «Геркулес»), омлет. Поряд з кефіром і мінеральною водою рекомендуються свіжовичавлені соки (крім соків з цитрусових, червоної смородини та журавлини), фруктові і ягідні киселі, компоти, желе, незбиране молоко, страви із сиру з додаванням знежиреної сметани.
Витримувати подібну дієту рекомендується протягом 2-3 місяців, а згодом — строго обмежити прийом їжі, згубної для печінки і жовчного міхура. Не забувайте, що до будь-якої процедури очищення організм потрібно починати готувати хоча б за 2 тижні. Необхідно відмовитися від усіх шкідливих продуктів, куріння, алкоголю. Меню повинно складатися в основному з овочів — сирих, відварних або приготованих на пару.
Також можна вживати картоплю, гречану і рисову крупи. У період підготовки добре пити гарячий зелений чай, можна з лимоном. Протягом дня треба випивати не менше 6 склянок зеленого чаю. Гарячий зелений чай також сприяє виведенню шкідливих і токсичних речовин з печінки і підшлункової залози.
Після закінчення курсу очищення печінки можна поступово переходити на звичне харчування. Тривалість переходу — приблизно 3 дні.
Перший день після очищення печінки: на сніданок з’їсти 2 сухарики з білого хліба, запивши теплим зеленим чаєм. Обід: 1/2 склянки відвареного рису на воді. Вечеря — 2 сухарики із зеленим чаєм. Дуже добре протягом дня випити 1 л виноградного соку, бажано з винограду темних сортів.
Другий день: на вечерю в меню можна додати відварені овочі: картоплю, капусту, кабачки, моркву.
Третій день: на обід можна приготувати відварні овочі й курку (невеликий шматочок білого м’яса); сніданок і вечеря — як у попередній день.