- Selena2017
12 грудня, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Корисні властивості яєць
За умови, що немає алергії, яйця кожен день потрібно вживати практично всім людям, але діти — окремий випадок. Їм яйця потрібні особливо. Адже в період інтенсивного росту, навчання, фізичного і емоційного розвитку потрібне повноцінне харчування, а яєчня зокрема, і яйця, взагалі, входять у поняття «правильного харчування».
Шкода яєць, як виявилося, була дуже перебільшена. Багато досліджень уже довели, що зв`язку між любов’ю до яєць із дитинства та високим ризиком серцевих нападів інсультів немає.
Якщо вживати 2-3 яйця на добу, то шкоди від них точно не буде. Поганий холестерин може накопичуватися лише тоді, якщо яєць їсти багато (десятками) і часто.
Одне яйце має в складі велику кількість вітамінів В2 (рибофлавіну) і В12, котрий бере участь у кровотворенні, а також, вітаміни А і Е, корисні для зору і шкіри.
У курячих яйцях багато фосфору, заліза і цинку. Усі вони дуже важливі для нормальної роботи дорослого організму і для росту й розвитку дитячого. Мало того, вони допомагають зміцнювати імунітет і підвищують опірність організму.
Одне з найкращих джерел нутрієнтів, тому вважається, що яйця важливі для профілактики деяких видів раку.
Крім того, яйця містять корисний для очей вітамін А, вони ще є прекрасним джерелом антиоксидантів, які допомагають зберегти гострий зір до зрілих років. Вживайте найрізноманітніші страви з яєць, і зір вас не підведе.
Для зростаючого організму і для тих, хто займається спортом, яйця вкрай необхідні, так як вони — надійні джерела білка. Білок із них засвоюється швидко і повністю. А склад амінокислот оптимальний для швидкого зростання м’язів.
Яйця, якщо їх споживати на сніданок, дають можливість знизити добову калорійність на 400 ккал. Просто тому, що білок, спожитий зранку, допомагає нам зберігати почуття ситості набагато довше, ніж вуглеводи.
При бажанні і не піддаючись спокусі підняти настрій за допомогою солодощів, снідаючи яєчнею і харчуючись правильно, можна скинути в середньому близько 1,5 кг на місяць.