- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Кому корисно їсти житній хліб
Житній хліб є корисним для людського організму, особливо він корисний для жіночої статі.
Дієтологи встановили, що його вживання запобігає виникненню раку молочної залози, а також мастопатії. Також при регулярному вживанні житнього хліба поліпшується стан шкірних покривів, волосся.
У обох статей житній хліб запобігає виникненню захворювань серцево-судинної системи.
Вживаючи в їжу житній хліб, можна не хвилюватися про те, що людина набере зайві кілограми. Поживність продукту досить низька: у одній буханці міститься близько 200-250 кілокалорій.
У складі житнього хліба присутні значно більше харчових волокон, ніж у фруктах і овочах. Білки жита багаті великою кількістю амінокислот, а вміст заліза в них у кілька разів вищий, ніж у яловичині.
А ще хліб знижує рівень холестерину, що дозволяє вживати його людям, які страждають на цукровий діабет. Вміст великої кількості вітамінів і заліза контролює в крові кількість гемоглобіну, що запобігає розвитку анемії. Фосфор позитивно впливає на нервову систему, знижує м’язову напругу.
Велика кількість йоду в хлібі корисна для підтримки нормальної роботи щитовидної залози.
У житньому хлібі міститься закваска, яка нормалізує травні процеси та усуває запори. Вміст у ньому хрому, селену, вітаміну Е попереджає появу новоутворень в стравоході, передміхуровій залозі, товстому шлунку.