- Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям? - Selena2017
10 листопада, 18:20
На тему: Підприємця із Кобеляк засудили за незаконну вирубку дерев - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:58
На тему: Міська рада поновила Дмитра Жугана на посаді - Чудо Юдо
28 жовтня, 11:57
На тему: У Кобеляках загорілася церква - Dikaia
28 жовтня, 11:48
На тему: Зимняя куртка – женственно и функционально
Як знизити тиск без ліків
Вживання в середньому 100 грамів білка в день мінімум на 40% знижує ризик розвитку гіпертонії, — це змогли встановити вчені з Бостонського університету медицини.
Гіпертонія є одним із найбільш поширених факторів ризику інсульту, а також багатьох форм серцево-судинних захворювань, особливо при надмірній масі тіла, констатують вчені. Наукові фахівці з Бостона з’ясували, що люди, у раціоні яких досить білка (не менше 100 грамів на добу в середньому), мають набагато менш виражену схильність до розвитку гіпертонії, у порівнянні з людьми, які споживають мало білка.
Дослідники аналізували споживання білка, протягом 11 років спостерігаючи за групою добровольців. У результаті, вчені прийшли до висновку, що споживання білка може грати дуже впливову позитивну роль у довгостроковій профілактиці гіпертонії.
Зокрема, у ході дослідження було виявлено, що люди, які споживали більше білка, тваринного або рослинного походження, відрізнялися найбільш низькими показниками систолічного і діастолічного тиску. Уперше ця особливість була зафіксована фахівцями після 4 років спостереження. У наступні роки вона зберігалася тенденційно.
Резюмуючи, автори проекту відзначили, що «дієта, яка характеризується високим споживанням клітковини і високим споживанням білка, зменшує ризик гіпертонії на 40-60%.