- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Як знизити тиск без ліків
Вживання в середньому 100 грамів білка в день мінімум на 40% знижує ризик розвитку гіпертонії, — це змогли встановити вчені з Бостонського університету медицини.
Гіпертонія є одним із найбільш поширених факторів ризику інсульту, а також багатьох форм серцево-судинних захворювань, особливо при надмірній масі тіла, констатують вчені. Наукові фахівці з Бостона з’ясували, що люди, у раціоні яких досить білка (не менше 100 грамів на добу в середньому), мають набагато менш виражену схильність до розвитку гіпертонії, у порівнянні з людьми, які споживають мало білка.
Дослідники аналізували споживання білка, протягом 11 років спостерігаючи за групою добровольців. У результаті, вчені прийшли до висновку, що споживання білка може грати дуже впливову позитивну роль у довгостроковій профілактиці гіпертонії.
Зокрема, у ході дослідження було виявлено, що люди, які споживали більше білка, тваринного або рослинного походження, відрізнялися найбільш низькими показниками систолічного і діастолічного тиску. Уперше ця особливість була зафіксована фахівцями після 4 років спостереження. У наступні роки вона зберігалася тенденційно.
Резюмуючи, автори проекту відзначили, що «дієта, яка характеризується високим споживанням клітковини і високим споживанням білка, зменшує ризик гіпертонії на 40-60%.