- ludmila65
30 березня, 10:12
На тему: Кобеляцька міська рада: потрібно міняти будівлю - toksik
30 березня, 04:26
На тему: Придніпрянські луки: висловилися всі, шукають «крайнього» - Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли
Користь і норма висівок
Висівки містять вітаміни і мікроелементи, але їх надмірне вживання здатне нашкодити організму. Вони стали невід’ємною складовою дієтичного раціону.
Висівки — це відходи, що з’являються внаслідок перероблення зерна: тверді зернові оболонки з рештками борошна. Вони бувають пшеничні, вівсяні, ячмінні, соєві, гречані, рисові, житні, лляні.
У висівках концентрація корисних речовин вища, ніж у переробленому борошні. Високий вміст клітковини, яка необхідна для нормалізації процесу травлення та очищення організму. Вона покращує ліпідний спектр крові і стимулює розмноження корисних бактерій у товстій кишці, вироблення фолієвої кислоти. Висівки насичують організм вітамінами Е, В1, В2, В3, В6, РР, мінералами. У висівках містяться селен, залізо, кальцій, цинк, магній, калій, фосфор, жирні кислоти.
Продукт нейтралізує дію канцерогенів, радіонуклідів, солей свинцю та стронцію.
У травній системі висівки розбухають. Це забезпечує ефект насичення. Тому висівки незамінні під час дієт.
Але неконтрольоване вживання цього продукту може призвести до газоутворення, кишкових колік, запалень, гастритів, кишкової непрохідності.
Висівки не підходять для монодієти. Їх можна вживати лише як допоміжний продукт. Переїдання висівок призводить до виведення з організму алюмінію, цинку, фосфору, міді, заліза, кальцію і магнію. Добова доза висівок не має перевищувати 60 грамів.