- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Популярні продукти, що можуть провокувати інсульт і тромбоз
Систематичне вживання деяких популярних продуктів харчування може провокувати розвиток серйозних недуг. У ряді випадків потенційно небезпечні продукти стають причиною тромбозу або інсульту.
На першому місці в списку популярних і небезпечних для здоров’я продуктів харчування — червоне м’ясо. Його, як показали численні дослідження, проведені зарубіжними фахівцями, не слід вживати частіше, ніж два рази на тиждень. Краще — ще рідше. Слід пам’ятати, що людському організму досить ста п’ятдесяти грамів червоного м’яса, спожитих за один раз.
Якщо вживати червоне м’ясо у великих обсягах, то можуть виникати різні порушення метаболізму, які призводять, зокрема, до утворення атеросклеротичних бляшок. Останні можуть ставати факторами розвитку хвороб серцево-судинної системи, здатних викликати інфаркти та інсульти.
Серед продуктів, які можуть викликати тромбоз, можна виділити яйця і сир. Медики кажуть, що не варто захоплюватися ними занадто сильно, так як тромбоз може бути смертельно небезпечною проблемою. Експерти рекомендують додавати в свій раціон продукти, що допомагають організму позбавлятися від так званого «поганого» холестерину. Це горіхи, морепродукти, лляне масло, часник, а також цілий ряд інших корисних продуктів.