- микола козак
23 лютого, 14:03
На тему: Чому хворим доводиться здавати аналізи за гроші? - микола козак
22 лютого, 09:24
На тему: Кобеляцька міськрада планує зайнятися собаками - samusrich
19 лютого, 18:18
На тему: Риба на зимівлі: де заборонено рибалити - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Глобинський горе-рибалка «підзаробив» на кримінальну відповідальність - samusrich
19 лютого, 18:17
На тему: Біля села Світлогірське рибалка провалився під кригу
Доступний овоч, що покращує роботу мозку
Науковці назвали ідеальний овоч, який не лише покращує самопочуття, а й робить кмітливішим. До того ж, цей смаколик доволі доступний та поширений в Україні.
Американські вчені з Університету Вейк Форест заявили, що звичайний буряк має позитивний вплив на мозок, адже допомагає йому залишатись активним та молодим. Річ у тому, що цей овоч багатий на важливі для здоров’я речовини, які не зникають під час термообробки. Саме це і є перевагою буряка над іншими овочами, які втрачають частину властивостей під час приготування.
«Порція бурякового соку на день у поєднанні з фізичними навантаженнями покращує пластичність мозку», — наголошують дослідники. Тому цей овоч дозволяє уповільнити старіння мозку. Під час споживання речовини з буряка перетворюються у з’єднання, які стимулюють появу оксиду азоту в крові. Простіше кажучи, овоч дозволяє розширити кровоносні судини та нормалізувати кров’яний тиск, тому до мозку та м’язів краще надходить кисень.
Це підтвердило і дослідження за участю чоловіків у віці 65 років, які впродовж 6 тижнів перед кожним тренуванням випивали невелику склянку бурякового соку. Звісно ж, за годину до фізичних активностей. Вкінці експерименту вони відчутно підняли свої спортивні показники та мали кращі показники нейропластичності мозку, у порівнянні з контрольною групою, яка пила звичайну воду.