- Dmytro
2 грудня, 00:16
На тему: Мандарини завозять із 5 країн. Які найсмачніші? - Bear
26 листопада, 10:55
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Rinascimento
25 листопада, 20:15
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК - Чудо Юдо
25 листопада, 19:37
На тему: У «Екокунівку» їдуть з Полтави та Кременчука - Znaika
24 листопада, 18:17
На тему: Ferrexpo призупинила роботу ГЗК
Чому варто їсти гарбуз
Перелічимо корисні властивості цього яскравого помаранчевого овоча.
Підтримує серце та судини. Регулярне вживання гарбуза допомагає зменшити рівень так званого поганого холестерину. Завдяки цьому зменшується ризик розвитку тромбозу, атеросклерозу та навіть інфаркту.
А магній та калій, що містяться в яскравому овочі, знижують артеріальний тиск та зменшують навантаження на серце.
Корисний для зору. У гарбузі міститься рекордна кількість провітаміну А, або ж бетакаротину. Саме йому овоч і завдячує своєму сонячному забарвленню.
Каротин захищає поверхню ока та допомагає зберегти й навіть покращити гостроту зору. Тож рекомендуємо включити його до раціону всім, а особливо тим, у кого є проблеми із зором.
Зміцнює кістки. Завдяки високому вмісту цинку, гарбуз підтримує здоров’я кісток. Крім того, регулярне споживання гарбуза допомагає уникнути розвитку артриту та остеопорозу.
Захищає від карієсу. Хочеш мати міцні та здорові зуби? Включи в своє меню гарбуз. У його м’якоті міститься велика кількість фтору, який ефективно захищає від карієсу.
Аби побачити реальний ефект, варто щодня отримувати 1 мг фтору.
Для цього достатньо з’їдати півкілограма гарбуза на день.
Підвищує настрій. Гарбуз підвищує настрій – і не лише своїм позитивним оранжевим кольором.
Цей овоч містить амінокислоту триптофан, що відповідає за вироблення серотоніну – гормону щастя.
Тож включай гарбуз до свого щоденного раціону – і забудеш про депресію та поганий настрій.






