- Selena2017
сьогодні, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Для серця, шкіри та настрою
Шоколад є улюбленими ласощами багатьох людей. Це не тільки смачна насолода, а й джерело важливих для здоров’я елементів.
Користь для серця. Темний шоколад багатий на флаваноли, це тип флавоноїдів (харчових антиоксидантів), які містяться в такій рослині, як дерево какао. Флаваноли надають позитивний вплив на здоров’я серця: вони сприяють розслабленню кровоносних судин та покращенню кровообігу, що, у свою чергу, знижує кров’яний тиск.
Поліпшення кровообігу корисне для загального стану здоров’я, оскільки це знижує ризик розвитку серцевих захворювань, йдеться на сайті Клівлендської клініки (Cleveland Clinic).
Джерело важливих елементів. Темний шоколад багатий на важливі елементи, у тому числі залізо, магній, цинк, мідь і фосфор. У організмі вони використовуються для підтримки імунітету, здоров’я зубів та кісток, для покращення якості сну.
Користь для шкіри. Антиоксиданти у темному шоколаді покращують приплив крові до шкіри. Шоколад може захистити шкіру від шкідливого впливу УФ-променів, про що йдеться в одному з досліджень. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям флаваноли корисні в боротьбі з пошкодженням клітин, пов’язаним із старінням.
Покращує настрій. Темний шоколад у деяких людей асоціюється із почуттям задоволення та насолоди. Ці почуття можуть виникати через поліфенольні сполуки. Поліфеноли – це антиоксиданти, які знижують рівень кортизолу, гормону стресу. Крім того, недавнє дослідження показало, що шоколад може покращувати настрій.
Знижує ризик діабету. У одному з досліджень вчені виявили деякі докази того, що багатий на флаваноли шоколад може підвищувати чутливість до інсуліну. Чим більша чутливість до інсуліну, тим нижчий ризик розвитку діабету. Проте потрібні додаткові дослідження для того, щоб підтвердити цей факт.