- Ltava
21 березня, 07:54
На тему: До 1 квітня луки поряд із Оріллю не розорюватимуть - alexderjav
13 березня, 11:18
На тему: Кожен п’ятий є непридатним до служби - Ltava
11 березня, 16:33
На тему: Штрафи зросли - Ivan Vlasiuk
29 лютого, 16:28
На тему: Перед тем, как купить «стиралку», домохозяйки штудируют Интернет - ludmila65
26 лютого, 17:09
На тему: 27 лютого можуть «скинути» Фещенка
Продукти, які впораються з грипом і застудою
Дуже важливо стежити за своїм раціоном харчування. Якщо у вас не вистачає поживних мікроелементів, то імунна система просто не здатна боротися з інфекцією. Пропонуємо список продуктів, які можуть запобігти грипу.
Морква. Багата бета-каротином і вітаміном А, які відновлюють імунну систему організму. Вітамін А допомагає боротися з вільними радикалами і запобігає пошкодження на клітинному рівні. Моркву можна їсти сирою, вареною, приготованою на пару, натертою або в салатах, у супі, м’ясному рулеті і так далі.
Кефір. Продукт харчування, у якому міститься величезна кількість пробіотиків, які сприяють швидкому одужанню. Вони відіграють важливу роль для імунної системи. Пробіотики покращують процес травлення, дозволяючи організму витягувати з їжі поживні речовини, зміцнюючи тим самим імунну систему.
Яйця. Поповнюють організм селеном, який забезпечує правильну роботу імунної системи і щитовидної залози. У яйцях містяться протеїни і амінокислоти. Протеїни підтримують імунну систему, зміцнюючи лімфоцити. Амінокислоти стимулюють імунну систему, допомагаючи боротися з грипом і нежиттю.
Паростки пшениці. Містять велику кількість поживних речовин: вітамін Е, селен і магній, а також цинк. Додавайте паростки в тісто.
Ківі. У фрукті містяться каротиноїди, поліфеноли, а також вітамін С, який підтримує цілісність клітин, захищаючи їх від запальних процесів. Ківі можна замінити солодким перцем, полуницею і цитрусовими.
Курячий суп. Дуже корисний для імунної системи. Допомагає боротися з першими ознаками грипу. Суп має протизапальну властивість і прискорює циркуляцію потоку слизу в носі, зменшуючи його закладеність.
Мигдаль. Багатий вітаміном Е, антиоксидантом, який захищає цілісність клітин. У шкірці мигдалю знаходиться натуральний хімічний елемент, який прискорює імунну реакцію на інфекцію.
Гарбузове насіння. Містить велику кількість цинку, важливого елемента для боротьби з нежиттю та грипом. Цинк також корисний для лімфоцитів, які відіграють важливу роль для імунної системи. Крім гарбузового насіння, корисні сухофрукти і горіхи.
Кучерява капуста. Багата антиоксидантами, фолатом і вітамінами А, С і К, а також залізом. Капуста покращує роботу імунної системи.
Часник. Бореться з інфекцією. Він містить багатий сіркою аллицин, який впливає на інфекційні бактерії.
Імбир. Чистить кишечник і захищає шлунок, маючи при цьому сильні антиоксидантні властивості. Він бореться із запальними процесами, особливо у випадку з запаленим горлом. Трохи натертого імбиру в чаї знімуть будь-який біль.
Капуста. Містить фолієву кислоту, нестача якої може послабити імунну систему. У раціоні повинні бути продукти багаті фолатом, такі як темно-зелені овочі, квасоля і боби.
Гвоздика. Прискорює процес травлення, бореться з паразитами, які уповільнюють імунну реакцію. Підвищує імунітет та бореться з вірусами і бактеріями. Антиоксидантні властивості гвоздики набагато вище, ніж у більшості спецій, фруктів і овочів.