Вхід | Реєстрація

Якщо в крані немає води…

Якщо в крані немає води…

Ця редакційна написана після того, як була зроблена фотографія, розміщена нижче. На ній, на світлині, зафіксовані працівники Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал» та автомобіль цього ж підприємства, що має виїжджати на аварійні виклики. До машини причеплена польова кухня, чоловіки, у очікуванні чогось, грають у карти. Час проведення зйомки — близько 16‑ї години, четвер, 28 червня 2018 року. Саме в цей день у Кобеляках відзначали День міста. І саме в цей день, а дехто і напередодні, сотні кобелячан залишалися без питної води.

Чому люди були без води? Та тому, що в Кобеляках відзначали День міста. Дивна логічна побудова, на прояв шизофренії схожа, чи не так? Так, якщо не знати передісторію. А передісторія наступна. На міському водогоні сталася аварія. У принципі, абсолютно ординарне явище. Так, аварії траплялися і трапляються постійно, адже водогони були прокладені ще за часів Радянського Союзу і вже давно потребують реконструкції. Про аварійну ситуацію повідомили «Водоканал». Але на ліквідацію прориву ніхто не виїхав. Адже «водоканалівці» в цей час займалися перевезенням польових кухонь та іншими «типовими» для цього підприємства справами.

Чому працівники комунального, тобто, створеного за гроші жителів міста, підприємства, не виконують свої прямі обов’язки? Як чому? Та тому, що так захотів пан Копелець. Не могли ж «водоканалівці» самостійно прийняти рішення не виїжджати на аварію, а сісти в парку, біля польової кухні і грати в карти. Їх за таке з роботи виженуть.

Зараз у Кобеляках взагалі все робиться так, як захочеться, насниться чи примандюриться одній людині — пану Копельцю. Потрібно йому вчергове пустити пилюку в очі і нагодувати голодних «безкоштовною» кашею, придбаною за гроші платників податків, — і інші платники податків сидять без води. Не хочеться йому визнавати недолугість свого чергового проекту (знову ж, втіленого в життя за чужі гроші) — і футбольна команда «Кобеляки» не виходить на гру. Це в нікчемному виданні під назвою «Голос Копельця» вам учергове набрешуть про те, що футбольну зустріч перенесли і так далі, і тому подібне. Насправді ж, просто пан не захотів — і хвутбола не буде. І наплювати йому на глядачів, за гроші яких утримується команда, і на футболістів обох колективів.

Схожа історія і з так званим екопарком. Шуму наробили, видовище зробили, з пофарбованими голубами сфотографувалися. А що далі? Чим тих нещасних тварин годувати, де утримувати взимку, як утилізувати трупи? Про це хтось задумувався? Пану Копельцю на це по–барабану. Він не свої гроші на забавки пускає, а кошти жителів міста. Завтра не виберуть, збере манатки і вшиється на свій хутір. А ось про що думають депутати, які є корінними кобелячанами, яким тут і далі жити, — незрозуміло. Хоча, швидше за все, їм теж по–барабану.

А місто тим часом на очах перетворюється в хутір. Без вуличного освітлення, із дорогами «на рік», напівзруйнованою водомережею, комунальними підприємствами без техніки. І вже майже без «хвутбола».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2018, 09:18 | Кобеляки | Редакційна


1. Чудо Юдо / 6 липня 2018, 10:13
На минулому тижні їздив до друзів у Полтаву.
Вийшли з ними по справам прогулятися по мікрорайоні.
- О, - кажу, - у вас що, у дворах доріжки поасфальтували?
- Так, новенький асфальт поклали. - кажуть друзі.
- О, так у вас і тротуари, я бачу, заасфальтували.
- Так, повністю знімали і новий клали. У цьому році за весну майже весь мікрорайон.
- О, - дивуюся далі. - так у вас тут навіть місцями велосипедні доріжки зробили.
- Так, зробили, правда вузькуваті, але і таких не було раніше. І фонарі навесні всі справили, тепер світло , нормально. - кажуть друзі. - А у вас у місті що, хіба не асфальтують?
- Та ні... - кажу, - два роки назад кілометр тротуарів плиткою заклали, з тих пір і ніяких рухів в цей бікь. А фонарі у нас навпаки замінили на такі що ледве жевріють і ті вимикають ще до півночі... Зате у нас є зоопарк! - вирішив і сам похвалитися. - А у вас у Полтаві є? Нема? Ото ж бо. Село ви задрипане!
2. Олексій / 6 липня 2018, 13:00
а все таки філон скотина, при ісипові було все теж саме але нажаль він був чи сліпий чи проплачений...
3. Чудо Юдо / 6 липня 2018, 16:32
2.Олексій
«при ісипові було все теж саме але нажаль він був чи сліпий чи проплачений...»

Спеціально скористався пошуком...

Посилання на exo.in.ua
Посилання на exo.in.ua
Посилання на exo.in.ua
Там ще купа, думаю достатньо і трьох

А ось стаття про те що у далекому 2010 році в артсвердловину вкинули 245.000 грн - Посилання на exo.in.ua (на той час - велетенське бабло, при тому бюджеті)
А скільки вкинули у свердловини при новому керівникові?
4. КАМаз / 6 липня 2018, 18:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
По водоканалу остання інформація після бурі згоріла станція управління, ремонту не підлягає. Пан пахан сказав качайте напряму в систему грошей на станцію не має, все на екопарк та дені міста пішло. на пряму це буде жопа цілодобово насос качатиме в систему не сьогодні завтра він згорить. Дві свердловини потрібно негайно ремонтувати вони не працюють, грошей теж на це не має в пахана.
Олексію скотина це ти, бо розбавляв паливо у Яші на заправці і продавав людям, а Яків від цього страдав бо паливо не якісне. Ти очко за пахана не дери, що він вулицю засфальтував до тебе. Місто все в ямах світла не має в місті і води теж скоро не буде. А філон молодець пише все правильно!
5. микола козак / 9 липня 2018, 11:58
Я б порадив Філоненку покусати Копельця.Так йому хочеться його загризти.Уявляю , що буде перед виборами.Дурна якась позиція.Хіба у водоканалі один автомобіль для виїзду бригади на аварію ? Копелець міський голова , чи директор водоканалу?Тренер футбольної команди Кобеляк , чи міський голова ?
6. КАМаз / 9 липня 2018, 16:28
Козачок не прикидайся. Ти все прекрасно знаєш, що пахан-копелець керує всим, а всі інші покірно махають хоботами. Так у водоканалі вона одна єдина машина.
7. микола козак / 9 липня 2018, 22:14
Я б на місці Філона , не фотографував із-заи кущів ,а відвіз би бригаду по ремонту особистим авто.А раз Копелець керує , то очевидно раби дозволяють це робити, через нашу рабську психологію ми так і живем.Це біда всих українців бути рабами.Порошенко і Гройсман наплювали на Конституцію , сказали що це реформи і всі кинулись кричати на тих хто щось мислить -совок , пята колона , агенти кремля , і повні надій на беззаботне життя.Прокричали Слава Україні і вже щасливі... .
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації