Вхід | Реєстрація

Напевно, переживемо і цих

Напевно, переживемо і цих

Жителі Кобеляк у минулі вихідні бачили, як по місцевому ринку і прилеглих до нього вулицях жваво ходили десятки молодих хлопців та дівчат. Вони проводили опитування щодо майбутніх президентських виборів. Цікавилися, за кого б проголосували земляки, якби вибори відбулися наступної неділі.

А у вівторок чоловік, у правдивості слів якого в мене особисто підстав сумніватися немає, розповів про результати того опитування.

Вони, результати, є досить очікуваними. І особливих підстав для оптимізму не дають. Так, беззаперечним лідером симпатій кобелячан є Юлія Тимошенко. Вона впевнено виходить вперед. А в разі виходу в другий тур виборів, «в одну хвіртку» перемагає нинішнього Президента України Петра Порошенка. Хоча ще й не факт, що саме Петро Олексійович дістанеться до другого туру. Адже наступним у списку лідерів президентських перегонів є Олег Ляшко. За ним розмістився Володимир Зеленський.

Усе це говорить про те, що в наступні п’ять-шість років «на арєнє всьо тє же». Українці виберуть політиків старої формації, відвертих популістів, для яких головною метою є особиста влада.

Усе це сумно. Але закономірно. Адже нових політиків, потенційних національних лідерів, які виведуть цю державу на якісно новий рівень, просто немає.

Так, люди підсвідомо розуміють, що «старі» нічого корисного для них та держави не зроблять. «Старі» не хочуть нічого змінювати. Та й не можуть. Люди шукають нових. У цьому, у спробах пошуку, і криється секрет популярності актора Зеленського та співака Вакарчука. Ці ж хоча б ще не керували та не крали.

Ну, а Ляшко… Мені особисто надзвичайно важко зрозуміти, чому люди збираються голосувати за людину, яка відверто заробляє на політиці і не менш відверто «прикалується», буквально знущається із тих, хто йому симпатизує. Здається, усе ж із тим Ляшком зрозуміло. Але ж проголосують. І свято віритимуть, що зробили правильно, а такі, як автор — дурні.

Звичайно, в інших регіонах України, у великих містах, лідерами популярності можуть стати інші політики. І в другий тур вийде Бойко чи Вілкул, чи хтось інший із когорти колишніх «регіоналів».

Але переможе, швидше за все, Тимошенко. Печалька. Звичайно, можна сподіватися, що Юлія Володимирівна «кине» своїх спонсорів олігархів і почне працювати не на них. Але це дуже малоймовірно.

Тому країна, як і раніше, буде розділена на дуже багатих і більшість інших. Як і раніше, «інші» виїжджатимуть на роботу в Європу та Росію, а внутрішній ринок і чисельність населення будуть невпинно скорочуватися.

Якщо Тимошенко зможе змінити ситуацію, то дійсно увійде в історію як національний лідер, а не як звичайний політик. Підстав сподіватися на таке практично немає. Але надія ж, як відомо, помирає останньою.

А якщо буде печалька — що ж, переживемо і її.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2018, 09:34 | Кобеляки | Редакційна


1. orakul / 20 жовтня 2018, 16:59
"можна сподіватися, що Юлія Володимирівна «кине» своїх спонсорів олігархів і почне працювати не на них" Та не можна на таке сподіватися. Якщо Йуля не буде працювати на кагал, то вона буде працювати на себе. Третього бути просто не може. Беня її кандидатуру вже одобрив, так що працюватиме вона на кагал. В задачі кагалу входить подальше скорочення населення і заволодіння землею. Йуля ж не випадково виступала за продовження мараторію, бо ще час скупки землі не настав. З приходом Йулі він настане. СУГС. Швидше б вже поцреотів в шароварах і вишиванках позаганяли у резервації, бо вони для небагатьох ще лишившихся адекватними людей, ще гіріший подразник ніж олігархи. А щодо Ляшка, Зеленського і т.п., так краще вже обирати козака Гаврилюка, ото буде істинне обличчя України. Ну дійсно, чого його мєлочитися.
2. orakul / 20 жовтня 2018, 17:23
"то дійсно увійде в історію як національний лідер" Лідер якої нації? І про яку націю можна говорити, коли вже навіть Кравчук каже, що українці - не нація? А Кравчук, як не крути, був найрозумнішим із президентів. І це є лишнім свіденням того, що у совку в апарат ЦК відбирали кращих. Кращіщих у нас просто не було. Не здатні ми породити кращих а ще ображаємось, що нас вважали за меншовартісних. Та ми просто пришелепуваті. Та й національність у нас відібрали, вона в документах не згадується. Не дивно? Тіпа здобули національну тіпа незалежність, а втратили і згадку про національність. Логіка по-українське - це дивна логіка. Ніде у світі такої логіки немає. Посилання на www.youtube.com
3. orakul / 20 жовтня 2018, 17:29
Ну де ж таки поділися свідомі? Невже усі розїхалися на панів ляхів працювати? Набридло вже одному мені тут народ забавляти. Де Селена? Та й Луни щось не чути. видше в вже каганат будувався, а то щось дуже таки повільно. Поцреоти, правда, прикладають не аби яких зусиль, записуються до до Лехаіму до до Укропу, а каганат ніяк не будується. Видно ще населення багатувато. Ось вам замітка про кобеляцьких поцреотів. СУГС. Посилання на zagittya.com.ua
4. orakul / 20 жовтня 2018, 17:33
Інфа для сліпих. Каганат таки будується. Вже й «святі» місця потихеньку переносяться. Для тих у кого ссилка не відкриється, у звязку із розгулом свободи слова у найдемократчнішій країні Європи, приведу цитатку із неї. "“Український Єрусалим”: Свята Земля на Тернопільщині (фото) 17 жовтня 2018 р. 11:31 «Український Єрусалим» споруджений на горі поруч з монастирем Студійського Уставу. Підйом до комплексу починається від 75-метрової дзвіниці, пише сайт Файне місто А далі слід підніматися вздовж Хресної Дороги. Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього. Будівництво тривало чотири роки." Посилання на 1540.com.ua
5. orakul / 20 жовтня 2018, 17:46
В звязку з тим, що «святі» місця потихеньку переносять із Єрусалиму на Західну і паралельно вносять смуту серед мирян розколюючи церкву своїми томосами, то Україну таки ділитимуть на Східну і Західну. Якби то це було у межах повоєнних, і мирно, то ше й ладно. Але ж тут Беня із своєю всеєвропейською синагогою вплутався і Дніпро він не віддасть. Тому бог зна, де пройде лінія розмежування. Раз, не звертаючи уваги на війну, «агресію» і відсутність коштів, будують круту дорогу із Києва до синагоги "Менора", то Полтавщина попадає в межі каганату. Так що свідомі і упороті можуть бути спокійними. Хто виживе, той прилаштується хазарські нужники чистити. Але попереду буде важка конкурентна боротьба серед свідомих за право прибирати ті нужники. І ясна річ, що на таку роботу без вишиванки ніхто не попаде. Хазяї будуть такими наймитами хизуватися у усім показувати як папуасів чи мавп. Головне, щоб у вишиванках.
6. orakul / 20 жовтня 2018, 17:49
"Центр «Менора» — уникальное сооружение, аналогов которому нет в мире". Якщо адмін вчинить акт антисемітизму і видалить, пожаліюсь самому Шнеєрсону. Посилання на menorah-center.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації