Вхід | Реєстрація

Міська рада замовить генплан і упорядкує мануалку

Міська рада замовить генплан і упорядкує мануалку

За ці рішення проголосували депутати.

На початку липня кобеляцький міський голова Олександр Копелець представив депутатам генеральний план, датований 1976 роком. І порадив усім не платити «дурні гроші» за детальні плани, а користуватися генпланом, що знаходитиметься в нього в кабінеті.

Переконати в недієвості генплану Копельця не змогла навіть головний архітектор Полтавської області Ірина Особік. Більшість депутатів сліпо вірили міському голові.

І ось минулої п’ятниці на сесійному засіданні Олександр Копелець заявив, що хоча працівники міськради генеральний план віднайшли, але він застарілий і його потрібно переробляти.

— Разом з Іриною Особік приїжджали представники компанії, що займається виготовленням такої документації. Згідно комерційних пропозицій, вартість генерального плану складає 1 200 000 гривень. Його виготовлення може зайняти до двох років. І кошти можна вносити поступово. Спершу виділимо 200 000, — пояснив Копелець.

Депутати підтримали рішення про виготовлення генплану. Таміла Шевченко сказала, що нарешті її почули працівники міськради. А Олег Сіроштан наголосив, що його вартість, у порівнянні з попередніми роками, зросла з півмільйона до 1 200 000 гривень.

Також міський голова вніс пропозицію розпочати прибирання території, де знаходяться залишки мануальної терапії:

— Загальна площа території — 7,25 гектара. Усе це ми не приберемо. Та нижню частину можна прибирати. Будматеріали підуть на міст, на дорогу в Лісне селище. Потрібна згода депутатів. Бо сьогодні почують місцеві жителі, а завтра буде 120 заяв на землю під садівництво. На мою думку, на мануалці виділяти землю лише під будівництво будинків.

Олександр Копелець нагадав, що в 2018 році охоронна фірма «Явір» хотіла надати місту спонсорську допомогу у вигляді розвалин мануальної терапії. Попереднє керівництво міськради чотири рази продовжувало їм терміни розбирання будівель. І такі документи є.

— Земельна ділянка не передана «Явору» в оренду чи користування. І, звичайно, ніхто за неї не платив. Тому, щоб розпочати там роботи, згода їхня не потрібна. Ми направили їм листа з попередженням. Хоча за відмову можна вважати їх звернення дворічної давності, резюмував Копелець.

Крім того, міський голова повідомив про звернення завідуючої міським дитсадком «Золотий півник» Любові Старостіної. Вона прохає виділити 25 000 гривень на розробку документації з капітального ремонту даху на будівлях дитсадка.

— До вашого відома, по стінах і електропроводці тече вода. Учора робоча група обійшла увесь дитсадок. Ремонт покрівлі коштуватиме 2 000 000. Із наступного тижня очікується потепління. Будуть прийняті три варіанти: відремонтувати те, що є, перекрити шифером чи металом або вкрити асфальто-бітумом. Одночасно вестиметься робота із залучення обласних коштів. Зараз проект недоцільно виготовляти. Будуть кошти, його за кілька днів зроблять. Та 25 000 давайте передбачимо.

Присутні погодилися з пропозицією очільника міськради.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2020, 09:58 | Кобеляки | Суспільство


1. Zorn / 15 лютого 2020, 16:47
ЦИТАТА: "міський голова повідомив про звернення завідуючої міським дитсадком «Золотий півник» Любові Старостіної. Вона прохає виділити 25 000 гривень на розробку документації з капітального ремонту даху на будівлях дитсадка." Так повідомлялося, що Старостіна Л.М. пішла на пенсію після кризової ситуації із фінансуванням зарплат працівникам дитсадка. Чи то був фейк?
2. Ltava / 16 лютого 2020, 08:00
1.Zorn
«Чи то був фейк?»


То був ПУК !:))
3. микола козак / 16 лютого 2020, 11:00
Тут пахне корупцією , адже Явір вивіз будівельні матеріали , а Кобелякам оставив смітник, Чому міська рада не звертається до фонду держмайна , чи через суд змусити Явір -мінтівську фірму прибрати ними нагаджене ?
4. Ltava / 16 лютого 2020, 11:16
3.микола козак
« прибрати ними нагаджене ?
»


В нагаженому багато добрива :)))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації