Вхід | Реєстрація

Останні коментарі користувача «Zorn»

Коментарі користувача
1 2 3 4 5
Zorn 22 квітня 2019, 10:39 На тему: А СБУ попереджало...
8.Maksym
« люди однаково невисокої думки про кандидатів»

Шановні, А коли ж будуть справді достойні кандидати? Чи може українська нація запропонувати на найвищу посаду в державі в наш час когось на кшалт Манергейма, Бісмарка, Ден Сяопіна...?
Zorn 15 лютого 2019, 15:25 На тему: «Якість медичних послуг може с...
Депутати проігнорували медицину. А що тоді говорити про культуру, соціальний захист, освіту... Тепер за все потрібно платити.
Zorn 13 лютого 2019, 14:03 На тему: На Полтавщині 15-річна дівчина...
ЖАХ!!! Куди котиться світ? Вбити близьку людину за банальне зауваження. Жорстокість, нахабство, цинізм, байдужість, лицемірство стають нормою поведінки у багатьох дітей. Завтра вони стануть повноправними членами суспільства, і їх норми поведінки вже ніщо і ніхто не змінить... Де ж психологи, соціальні педагоги, служби?..
Zorn 17 січня 2019, 13:02 На тему: Фура збила жінку...
Що говорити про не розчищені тротуари на околиці міста. Ви подивіться на центр Кобеляк. Хочу звернути увагу на тротуар біля будинку на вулиці Першотравневій,2. Кілька років тому за рахунок податків з містян міськрада їм відремонтувала підпорну кам’яну стіну. Кожен рік пишу, а інколи і кажу власникам квартир про те щоб вони прочистили від снігу тротуар біля власних помешкань. Але хоч би коли побачити когось із лопатою. Вцілому за місто - переважна більшість кобеляччан не прочистили тротуари біля своїх жител. Задача влади: вміти організувати. Якщо обранці громади цього не можуть зробити то нехай слухають нарікання від ледачих за кучугури снігу на тротуарах. Ментальність наша типова: нехай хтось зробить а я посачкую. Згадайте скільки охочих прийшли восени впорядковувати парк Хмельницького. І так завжди. Не бачити нам ЕВРОПИ з таким відношенням до співжиття в громаді.
Zorn 26 грудня 2018, 15:32 На тему: Не стихійне лихо, але серйозне...
Цитата: "...що через кілька годин після закінчення снігопаду всі дороги у районі стануть проїзними."

Станом на 15 годину 26 грудня зовсім не прогорнуті від снігу провулки Новий, Проїзжий, частково вулиці Котляревського, Шкільна,Молодіжна, Юності, Яблунева,Гатищанська в місті Кобеляки.
Zorn 21 грудня 2018, 14:36 На тему: Розмальовка...
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом
Zorn 21 грудня 2018, 10:55 На тему: Розмальовка...
Стаття сподобалася. Дотепні порівняння,безапеляційні аналіз та висновки. А головне - чіткі пропозиціїпро те як бороти сірість, смуток, безрадість. Зверну увагу ще на одну деталь. Є люди, які отримують бюджетну зарплату за привнесення в життя громади веселих різнобарвних тонів.Маю на увазі працівників районного будинку культури. Минуло свято Миколая. Добре провели його у школах та дитсадках, фейсбук рясніє яскравими фото цих подій. Колись і в будинку культури на Миколая було гамірно. Славетний Касьян М.А. за свої кошти запрошував відомих артистів, майстерністю яких вдавалося насолоджуватися не лише місцевим можновладцям, товстосумам, крутькам а й сірому пересічному люду. Нажаль, немає вже тої світлої Людини. Закінчилися і концерти на Миколая. Але ж є штатні працівники від культури. Шановні митці Кобеляцької Сцени, чекаємо на ваші життєрадісні різнобарвні свята.
Zorn 11 грудня 2018, 14:16 На тему: У Гадяцькому терцентрі виготов...
Щось про Кобеляцький терцентр давно нічого не чутно. Минув День людей похилого віку, День інвалідів, День соціального працівника..... а про структуру, в якій більше сотні працюючих, про її діяньність немає ніякої інформації. Коли працювала керівником терцентру Шмуль В.О., то і заходи були і терцентр звучав. А тепер щось вони в підпілля пішли. Може немає вже цієї соціальної служби?
Zorn 10 грудня 2018, 11:47 На тему: Полтавський депутат Андрій Рек...
Чинна влада провела декомунізацію: змінили назви та прибрали пам’ятники. А жирних котів, які у свій час були керівниками компартійних структур (сумніваюсь що вони тоді жили за моральним кодексом будівника комунізму, який навязували рядовим грамадянам), залишили і далі управляти довірливим народом. Тоді вони були стриманіші у своїх апетитах та діях, а тепер можна дати правоохоронцеві в пику, або ж втнути іще щось нахабніше та антиморальне.
Zorn 29 листопада 2018, 11:31 На тему: Військовий експерт про ситуаці...
6.Beri Mor
«Гроші,які знімуть з бюджету,урізаючи на медицину та освіту.»

Уже зняли. За листопад нам зарплату меншу ніж у попередні місяці заплатили.
Zorn 26 листопада 2018, 12:10 На тему: Воєнний стан в Україні: як він...
[[ЦИТАТА)Все це якось компенсується?

Якщо під час примусового відчуження майна не було попереднього повного відшкодування вартості, колишній власник або уповноважена ним особа має право вимагати у судовому порядку повернення такого майна.

Також колишні власники можуть вимагати взамін надання іншого майна, якщо це можливо.]]

Чи знає хтось як кампенсували за мобілізований у 2014 році із Світлогірської школи автобус?
Zorn 19 листопада 2018, 11:31 На тему: Нардеп розповів бюджетникам, я...
Прийде час і нас доставлятимуть у лікувальні заклади на вертольотах. Скільки себе памятаю влада завжди годуваланародні маси обіцянками про краще майбутнє: побудують комунізм,до 1990 року вирішать продовольчу проблему, забезпечать до 2000 року всіх квартирами, коли станемо незалежними житимемо як у раю,до 2010 року запрацює економіка... А тепер про вертольоти. Река сказав "нас", тобто можновладців та багатіїв точно на вертольотах возитимуть, а сірякам добратися до лікарні ох як непросто буде!
Zorn 12 листопада 2018, 11:13 На тему: На апаратній нараді говорили п...
2.Ltava
«Прочитав інформацію і спробував повторити про що йшлося - не зміг , ото спеціалісти :))»

Отож бо, яка служба-терцентр- така і інформація про його роботу.
Zorn 12 листопада 2018, 11:10 На тему: Чи є життя без району...
Не буде району, не буде і таких структур як територіальний центр соцдопомоги. Питання: Де будуть працювати 130 чоловік персоналу терцентру? Чи є в Бутенківській громаді свій терцентр, і хто там обслуговує одиноких старичків?
Zorn 21 червня 2018, 13:17 На тему: Хто оплатить учителям музшколи...
Цитата:"Подивіться на свій запис у трудовій книжці. Хто вас брав на роботу, селищна рада?"
Оце реальна позиція громад! Шановні бюджетники, доки існує район доти вам є де заробити на кусень хліба. При децентралізації будете шукати роботу у підприємців, або вирощувати городину на продаж. Нас ведуть в Європу, а де ви там бачили щоб музичні школи утримували громади. Он у Зінгені, навіть в мерії немає чиновника, який відповідає за культуру. Там навіть бюджет громади не утримує дитячого садка. Все в приватних руках. Хочеш мати якусь послугу - плати, плати, плати,.. При цій реформі жаль дітей: вони зараз зайняті, навіть при тому що 98 відсотків випускників музшколи в майбутньому не використовують отриманні знання та навички гри. А при закритті всіх освітніх закладів(звичайно, окрім шкіл)дітлахи всядуться за компи( звичайно, ті у кого вони є), а інші будуть займатися чим заманеться. І думаю, не тим, від чого в майбутньому буде користь «економній» громаді
Zorn 22 травня 2018, 11:54 На тему: Подвійне свято в нвк №1: день ...
Сюжет нагадав моє дитинство: коли в урочисті моменти учні теж палко вітали голову колгоспу, секретаря райкому та інших почесних гостей. І було таке відчуття, що свято не для нас а для начальства в галстуках. Тепер галстуки змінили на іншу форму одягу, а все інше як і вчора...
Zorn 16 квітня 2018, 11:04 На тему: Сергій Бульбаха: «Свою роботу ...
6.Ольга Волоська
««Роби все, що від тебе залежить, а далі — будь, що буде»»

Не солідне кредо для керівника району. Іншими словами "після мене хоч і траві не рости". А якже планування розвитку території, прогрес та робота на позитивний результат?
Zorn 4 квітня 2018, 16:46 На тему: Одне рятуєш, інше втрачаєш...
ЦИТАТА:"калатає у дзвони про загрозливу ситуацію навколо недофінансування Новосанжарською об’єднаною громадою районного територіального центру соціального обслуговування, якому потрібно більше 8 мільйонів гривень для забезпечення нормального функціонування закладу."
Декомунізацію провели, а пережитки соціалістичної системи соціального захисту залишилися. Хай тепер громада думає де брати міліони для утримання чиновництва, які 80% послуг надають дописками на паперових звітах!
Zorn 1 квітня 2018, 09:04 На тему: На засіданні виконавчого коміт...
Цитата:Було взято під соціальний супровід 2 такі сім’ї з Прядівки і Царичанки. У одній є загроза вилучення дітей. Також на комісії поставили на облік 3 сім’ї,

Років 20 тому при райвиконкомах була комісія у справах неповнолітніх, в якій зарплату оримував лише секретар комісії. На сьогодні питаннями проблемних сімей опікуються: служба у справах дітей (), центр соціальних служб для сімї дітей та молоді, сектори або відділи у справах сімї та молоді ( штат не менше 3 чоловік в кожномій структурі), виконкоми місцевих рад, педколективи шкіл (особливо практичні психологи)... Фахівців, яким платить зарплату бюджет, досить багато, а от кількість сімей, де діти страждають, не зменшилась. Питання: де ж ефективність та продуктивнівсть праці соціальних служб?
Zorn 26 березня 2018, 14:33 На тему: У Кременчуці водій напідпитку ...
Капець, які жахливі новини: грабежі, ДТП, зброя, пожежі,... Додайте ще бійку Гунжелядля повного натюрморту. Тиждень на «Ехо» розпочинається з суцільного "позитиву".
Zorn 24 березня 2018, 15:54 На тему: Керівникам органів місцевого с...
Цитата: "до 15 квітня усі громади мають провести сесії і підготувати свої пропозиції, з ким із сусідів вони готові об’єднатися."

Це як "декомунізація". Спочатку добровільно а тепер в обовязковому порядку. Потім слаба громада до самодостатньої громади
Zorn 18 березня 2018, 11:48 На тему: Катастрофа в освіті...
9.микола козак
«Цікаво , обєднані громади обіцяли завалити грошима , ще не встигли обєднатись , а вже немає грошей»


Однозначно реальність відрізняється від обіцянок. Саме слово «децентралізація» означає відхід від централізації, тобто грошей з цетру в перспективі не даватимуть. Що заробили на те і буде жити громада. Потужна громада ( приклад Бутенківська: податки від заправок, КХП, залізниці, Служби доріг, зарплат; надходження від землі та місцеві податки...) зможе утримати бюджетну сферу, яка їй дістанеться після розвалу району. А громада, в якої надходження лише від землі і зарплат тих бюджетників, які залишаться після реформи, буде змушена "шукати додаткові кошти". От тільки де їх шукати, бо всі сільські райони починаючи з середини 90 років минулого століття дотаційні. Бюджет Кобеляцького району, мабуть, процентів на 30 складається із власних надходжень ( і це при тому що є цукровий завод, "Мрія", "Зоря", коибікормовий, гранкарєри, майже дві тисячі підприємців та пять тисяч бюджетних працівників), а інше все - субвенції із центру. Тобто, держава забирає із самодостатніх регіонів і дає нам. Але при децентралізації самодостатнім регіонам буде право залишати кошти для розвитку своїх громад. Ото тоді і буде переважна більшість сільських громад як ведмідь взимку в берлозі. Хоча, де зараз ті ведмеді всім відомо.
Zorn 17 березня 2018, 11:11 На тему: Катастрофа в освіті...
Цитата:"Треба або навчитись жити за доходами, або шукати додаткові кошти!"

Давно вже актуальна теза про те, що потрібно жити по наявних ресурсах. Тепер хай владні мужі вирішують питання чи потрібні громаді школи на 20 учнів при 10 вчителях та десяти обслуговуючого персоналу. А половина випускників таких шкіл не знає таблички множення Чим зайняті бібліотекарі, коли книг 98 проценгів населення не читає? Яка ефективність витрат коштів на доглядання нібито одиноких пристарілих, після смерті яких стоїть ціла черга родичів на їх спадок? І ніякої матеріальної вигоди громаді не залишається. Яка кількість управлінського апарату потрібна, коли докерувалися що ні завадів ні фабрик. А щодо "Шукати додаткові кошти", то податки обовязкові заплативши,кожен підприємець не поспішатиме витрачати свої міліони на бюджетну сферу, яка як бездонна бочка проїдає колосальні ресурси.
Zorn 12 березня 2018, 11:55 На тему: Волонтерка Таня та її подруги...
Впевнений, що подяка від воїнів АТО волонтерам за надану гуманітарну допомогу щира. Але хто дасть відповідь на запитання: чому серед волонтерів одні лише підприємці. А де соціальні служби, яким навіть за посадовими обов’язками слід збирати гуманітарки та надавати допомогу вразливим категоріям громадян. Чому нічого не відомо про участь у волонтерстві територіального центру?
Zorn 1 березня 2018, 13:38 На тему: Рятувальники Полтавщини продов...
До теми снігу додам свій коментар. Сьогодні пів дня відкидав сніг вдома та у своєї старої родички, яка живе на другому кінці міста. От коли йшов від неї то знову думав про одиноких немічних старих людей та територіальний центр. Пройшовши майже все місто, ніде не бачив соціальних працівників з лопатами в руках. А тридцять чоловік з офісу терцентру якби пішли до стариків то була б конкретна допомога. А так сидять по своїх кабінетах та чаї ганяють. Зате звітуються на папері про тисячі наданих соціальних послуг.
1 2 3 4 5
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації